Vind de beste warmtepomp installateur in Brakel

Kom gemakkelijk en snel in contact met warmtepomp installateurs uit Brakel en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Warmtepomp installateurs Brakel

Top 10 warmtepomp installateurs in Brakel

Compleet overzicht van alle warmtepomp installateurs in Brakel en omgeving

Gratis offertes vergelijken Bespaar tot 40% door te vergelijken!

In Brakel zijn 10 warmtepomp installateurs beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle warmtepomp installateurs bij jou in de buurt. Iedere warmtepomp specialist is handmatig geselecteerd door het serviceteam van Warmtepompgids.nl. Daarnaast heeft ieder bedrijf een eigen bedrijfspagina met hierop contact- en adresgegevens.

Warmtepomp Brakel?

Een warmtepomp haalt energie uit het grondwater, de lucht of bodem en zet dit om in bruikbare energie. De meest voorkomende warmtepompen zijn de hybryde-, elektrische- en ventilatiewarmtepomp. Een warmtepomp installateur adviseert welke pomp in jouw geval geschikt is en zorgt voor vakkundige installatie, onderhoud en reparatie.

Ben je benieuwd naar de prijzen van een warmtepomp? Start nu je gratis offerteaanvraag. Vergelijk meerdere offertes & bespaar tot 40% op de kosten door te vergelijken!

Informatie over Brakel

Brakel is een plaats in de provincie Gelderland met 3101 inwoners, bestaande uit 1574 mannen en 1527 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 43 jaar. Brakel telt 1168 huishoudens. Per 1168 huishoudens is er 1 warmtepompen installateur beschikbaar.

Gratis warmtepomp offertes vergelijken?

Overzicht van de top 10 warmtepomp installateurs in Brakel en omgeving

Vind een warmtepomp installateur bij jou in de buurt

warmtepomp Brakel

Warmtepomp Brakel kopen: wat kost het?

De minimale kosten voor een warmtepomp in Brakel zijn €2.500,- tot €5.000,-. Je kiest dan een eenvoudige lucht/lucht warmtepomp (airco) of, zoals de meeste mensen, een lucht/water warmtepomp. Deze laatste is vooralsnog de meest gekozen warmtepomp omdat deze ook in combinatie met een cv-ketel werkt.

Wil je een volledig elektrische warmtepomp dan is het ook mogelijk om te kiezen voor een water/water warmtepomp of bodem/water warmtepomp. Deze halen hun warmte uit de grond of uit het grondwater, waardoor er graafwerkzaamheden in de tuin moeten plaatsvinden. De kosten zijn daardoor relatief hoog: tussen de €10.000,- tot €24.000,-.


Warmtepomp kosten 2024

€2.500,- tot €24.000,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Minimale kosten
€2.500,- tot €5.000,-

Lucht/lucht warmtepomp of hybride warmtepomp
Incl. installatie

Maximale kosten
€20.000,- tot €24.000,-

Water/water warmtepomp of bodem/water warmtepomp
Incl. installatie

Start gratis offerteaanvraag!

Zo kies je de beste warmtepomp installateur bij jou in de buurt

Nog op zoek naar een warmtepomp installateur in jouw regio? Geen zorgen: hieronder geven we je 5 praktische tips. Zo weet je precies waar je op moet letten.

  • Tip 1: ervaringen en referenties. Deze zijn belangrijk om een beeld te krijgen van de klantvriendelijkheid en kwaliteit. Je vindt ervaringen online, op deze gids, bij vrienden en kennissen of bij eerdere klanten van de warmtepomp installateur. Je mag deze best om referenties vragen.
  • Tip 2: check de licenties en certificeringen. Je wilt zeker weten dat de installateur beschikt over de juiste licenties en certificaten om je nieuwe warmtepomp te mogen installeren. Check ook of ze erkend zijn. Dit levert veel extra voordelen op, zoals goede garantievoorwaarden en een goede klachtenafwikkeling.
  • Tip 3: vraag een energie-audit. Een ervaren installateur kan een grondige energie-audit van je huis uitvoeren. Zo komen ze erachter welke warmtepomp het beste bij je past en geschikt is voor je woning. Je krijgt dus een persoonlijk advies op maat.
  • Tip 4: check hoe het zit met de garanties en de service na de koop. Wat gebeurt er bij klachten? Een ervaren installateur geeft eigenlijk altijd garantie op zowel het materiaal als de installatie.
  • Tip 5: kies zelf het beste aanbod. Door te vergelijken weet je zeker dat je niks te veel betaalt. Elke warmtepomp installateur hanteert namelijk een eigen tarief, waardoor de kosten per vakman kunnen verschillen. Met vergelijken bespaar je al snel tot wel 40% op de installatiekosten!

Hoe werkt het?

10 installateurs in de buurt

Vind snel een ervaren installateur in je eigen regio.

Vergelijk gratis offertes

Vergelijk de warmtepomp offertes op prijs en aanbod.

Bespaar tot 40%

Kies de warmtepomp installateur met het beste aanbod en bespaar!


Veelgestelde vragen over warmtepompen


Er zijn op dit moment in Nederland subsidies beschikbaar voor het installeren van een warmtepomp. Hoeveel geld je krijgt, hangt af van het soort pomp dat je laat installeren en het vermogen hiervan. Je krijgt minimaal €500,- aan subsidie en afhankelijk van de situatie kan de subsidie oplopen tot wel duizenden euro’s.
Ja, naast het verwarmen van een woning kan een warmtepomp ook heel efficiënt koelen. Zo heb je er in de zomer ook wat aan. Het proces wordt dan omgedraaid, om zo de kamers in huis te koelen. Een lucht/lucht warmtepomp (ook wel een airco genoemd) wordt door de meeste mensen juist geïnstalleerd voor het koelen!
Een lucht/lucht warmtepomp haalt de warmte uit de lucht en geeft dit ook af aan de lucht. Dat betekent dat het systeem eigenlijk warmte lucht je huis in blaast. Bij een lucht/water warmtepomp wordt de warmte uit de lucht gehaald en afgegeven aan water in een centraal verwarmingssysteem. Hiermee kun je het gebruiken om de radiatoren of vloerverwarming op te warmen.
Ja, een warmtepomp kan gecombineerd worden met andere verwarmingssystemen. Een hybride warmtepomp werkt bijvoorbeeld nog steeds samen met een standaard cv-ketel.
De kosten voor een warmtepomp beginnen vanaf €2.500,- tot €5.000,- en kunnen oplopen tot wel €24.000,-. Dit zijn de kosten voor de warmtepomp zelf en de installatie. De prijs hangt enorm af van de keuze voor welke pomp.
Je kan op jaarbasis 60% tot zelfs 100% van je gasverbruik verminderen. Hoeveel je precies gaat besparen hangt af van je isolatie, je stookgedrag en de gasprijs van het moment. Hoe hoger de gasprijs, hoe hoger je gemiddelde besparing.
Welk type warmtepomp het meest geschikt is hangt af van je isolatie. De meeste woningen gebouwd na 1995 zijn al voldoende geïsoleerd voor een hybride warmtepomp. Je hebt hiervoor nodig: spouw, vloer, en dakisolatie in combinatie met HR++ beglazing. Wil je een volledig elektrische warmtepomp? Je kunt een vakman altijd advies vragen en controleren of jouw huis geschikt is.
Een warmtepomp vraag wat aandacht, maar je hoeft niet veel onderhoud uit te voeren. We raden aan om de installatie te controleren en onderhouden door een erkend installateur. Eens per twee jaar is voldoende voor een standaard lucht/water warmtepomp.

Gratis warmtepomp offertes vergelijken!