Vind de beste warmtepomp installateur in Lutten

Kom gemakkelijk en snel in contact met warmtepomp installateurs uit Lutten en omgeving. Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten. Zonder enige verplichting.

Gratis - Vrijblijvend

Warmtepomp installateurs Lutten

Top 10 warmtepomp installateurs in Lutten

Compleet overzicht van alle warmtepomp installateurs in Lutten en omgeving

Gratis offertes vergelijken Bespaar tot 40% door te vergelijken!

In Lutten zijn 10 warmtepomp installateurs beschikbaar. Onderstaand een overzicht van alle warmtepomp installateurs bij jou in de buurt. Iedere warmtepomp specialist is handmatig geselecteerd door het serviceteam van Warmtepompgids.nl. Daarnaast heeft ieder bedrijf een eigen bedrijfspagina met hierop contact- en adresgegevens.

Warmtepomp Lutten?

Een warmtepomp haalt energie uit het grondwater, de lucht of bodem en zet dit om in bruikbare energie. De meest voorkomende warmtepompen zijn de hybryde-, elektrische- en ventilatiewarmtepomp. Een warmtepomp installateur adviseert welke pomp in jouw geval geschikt is en zorgt voor vakkundige installatie, onderhoud en reparatie.

Ben je benieuwd naar de prijzen van een warmtepomp? Start nu je gratis offerteaanvraag. Vergelijk meerdere offertes & bespaar tot 40% op de kosten door te vergelijken!

Informatie over Lutten

Lutten is een plaats in de provincie Overijssel met 2045 inwoners, bestaande uit 1023 mannen en 1022 vrouwen. De gemiddelde leeftijd is 42 jaar. Lutten telt 761 huishoudens. Per 761 huishoudens is er 1 warmtepompen installateur beschikbaar.

Gratis warmtepomp offertes vergelijken?

Overzicht van de top 10 warmtepomp installateurs in Lutten en omgeving

Vind een warmtepomp installateur bij jou in de buurt

warmtepomp Lutten

Wat kost een warmtepomp in Lutten?

De kosten van een warmtepomp in Lutten liggen tussen de €2.500,- tot €24.000,-. Dat grote verschil zit hem vooral in het soort warmtepomp dat je koopt. De meeste mensen gaan voor een hybride warmtepomp of lucht/lucht warmtepomp. Met een gemiddelde prijs van €2.500,- tot €5.000,- is dit de goedkoopste optie.

Een water/water warmtepomp of bodem/water warmtepomp is een stuk prijziger, maar heeft doorgaans ook een hoger rendement. Je betaalt hiervoor ongeveer €20.000,- tot €24.000,- omdat de installatie veel werk vereist.


Warmtepomp kosten 2024

€2.500,- tot €24.000,-

Prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven

Minimale kosten
€2.500,- tot €5.000,-

Lucht/lucht warmtepomp of hybride warmtepomp
Incl. installatie

Maximale kosten
€20.000,- tot €24.000,-

Water/water warmtepomp of bodem/water warmtepomp
Incl. installatie

Start gratis offerteaanvraag!

Warmtepomp installateur inschakelen: waarop letten?

Ga je voor het eerst een warmtepomp installateur inschakelen? Dan moet je hiermee rekening houden:

  • 1. Ervaring & licenties. Controleer altijd of de installateur over de juiste certificaten en licenties beschikt. Laat dit altijd doen door een erkend monteur zodat je zeker weet dat de warmtepomp op juiste wijze geïnstalleerd is.
  • 2. Reputatie en reviews. Vraag de vakman altijd om ervaringen en referenties van eerdere klanten. Misschien ken je in je eigen omgeving ook nog een paar mensen die al eens eerder een warmtepomp hebben laten installeren. Desnoods kun je online reviews vinden, zo ook op deze gids. Deze geven je een goede indruk van de klantvriendelijkheid en de kwaliteiten van de installateur.
  • 3. Prijs en offertes. We raden altijd aan om de offertes van meerdere installateurs met elkaar te vergelijken. Hiermee ben je namelijk verzekerd van het beste aanbod. Elke installateur hanteert zijn of haar eigen prijs, waardoor de kosten per installatiebedrijf kunnen verschillen.
  • 4. Garanties en onderhoud. Het is verstandig om van tevoren te controleren hoe het zit met de garanties en eventueel onderhoud. Betrouwbare warmtepomp installateurs bieden namelijk garantie op zowel de installatie als het materiaal. Check ook of je de vakman kunt inschakelen voor onderhoud en wat dit kost.
  • 5. Energie-efficiëntie en technische kennis. Een ervaren warmtepomp installateur is natuurlijk op de hoogte van de nieuwste technologieën. Zo kan een expert je goed helpen met het kiezen van de juiste warmtepomp voor jouw woning. Het is ook belangrijk dat de vakman zijn technische kennis goed kan vertalen, en dus goed kan uitleggen aan iemand die minder technisch is. Let op dat er geen moeilijke woorden gebruikt worden en dat de vakman de tijd neemt om alles uit te leggen.

Hoe werkt het?

10 installateurs in de buurt

Vind snel een ervaren installateur in je eigen regio.

Vergelijk gratis offertes

Vergelijk de warmtepomp offertes op prijs en aanbod.

Bespaar tot 40%

Kies de warmtepomp installateur met het beste aanbod en bespaar!


Veelgestelde vragen over warmtepompen


Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst van een lage temperatuur naar een hogere temperatuur, en omgekeerd, om te verwarmen of te koelen. Het gebruikt een compressor, een verdamper en een condensor om warmte uit de omgeving te halen en deze in huis vrij te geven via radiatoren, vloerverwarming of warm water.
Er zijn verschillende soorten warmtepompen, waaronder lucht-lucht, lucht-water, water-water en bodem-water warmtepompen, elk met hun eigen toepassingen en efficiëntie.
Voordelen van een warmtepomp zijn onder andere energie-efficiëntie, lagere energiekosten, verminderde CO2-uitstoot en het vermogen om zowel te verwarmen als te koelen.
Nadelen van het gebruik van een warmtepomp zijn de initiële kosten, de afhankelijkheid van buitentemperaturen, en soms de benodigde aanpassingen aan het huis.
De kosten van een warmtepomp variëren afhankelijk van het type en de grootte. Installatiekosten kunnen ook variëren, maar liggen meestal tussen de € 4.000 en € 15.000 of meer.
Een warmtepomp kan aanzienlijk energie besparen, tot 50-60%, in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, afhankelijk van de efficiëntie en het gebruik.
Het meest geschikte type warmtepomp voor uw huis hangt af van factoren zoals de locatie, isolatie en warmtevraag. Een professional kan u hierbij helpen.
Onderhoud van een warmtepomp omvat regelmatige controles, reiniging van filters en jaarlijks onderhoud door een vakman.

Gratis warmtepomp offertes vergelijken!